Burde du have en lænestol? Ja, men hvorfor – og hvilken?

Intet hjem bør være uden lænestol. Her er det, at bedstemor sidder og hviler de gamle knogler, når hun er på besøg. Her er det, at familiens metaltrætte brødføder slænger sig efter en hård dag på sit job. Her er det, at ungerne strækker sig foran fjernsynet weekendmorgener. Og her er det, at du får en stol, du ofte kan tilpasse til din skiftende liggepositur, hvorimod sofaen ikke er nær så medgørlig.

Justérbarhed er altid godt ved lænestole

Justérbare lænestole har som minimum et ryglæn, du på samme måde som et bilsæde kan skubbe frem- eller bagover. Med denne lavpraktiske funktionalitet kan du enten sidde opret, når der er fint besøg, og du ikke vil virke for afslappet. Eller du kan folde ryglænet ud og tage dig en morfar. Fedt er det altid, hvis du også kan justere armlænene, så du altid kan hvile dine trætte arme behageligt.

Slip for nakkegener med en drejestol

At lænestolen er en drejestol har også meget at skulle have sagt. Selvfølgelig har stole uden adgang til drejning også deres berettigelse som den klassiske lænestol, men med drejestolen kan du altid holde dig orienteret i 360 grader med, hvad der går for sig i rummet. Desuden kan du slipper for de meget belastende drejninger af nakken, når du nu i stedet kan bruge drejestolen til at vende dit blik.

Svært at vælge den rette stol til hjemmet

Udover det nævnte kan det samme siges for lænestole, som kan siges for alle stole. Betrækket skal være godt, og om du vælger læder, stof eller et nymodens, syntetisk alternativ er op til dig selv. Her skal du ofte veje komfort op mod, hvor nemt betrækket er at gøre rent, hvordan betrækket ser ud nu og her, og hvordan det patineres. At vælge den rette stol kan derfor hurtigt blive en svær kunst.