Gulve: Balancen mellem kvalitet og pris

Et nyt gulv er en dyr investering, derfor er prisen selvfølgelig også ret vigtig, når gulvet skal vælges, men gulve kan også blive for billige. Det kan dog godt lade sig gøre at købe billige gulve i en god kvalitet.

For langt de fleste produkttyper gælder det, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Dette gælder i den grad også for gulve, men her er der også andre ting, der spiller ind.

Gulve er et bredt begreb, da der findes utroligt mange forskellige gulvtyper såsom trægulve, laminatgulve, vinylgulve, klinker, tæpper og mange flere. Nogle af disse gulvtyper er som udgangspunkt dyrere end andre, derfor kan der også være stor forskel på, hvad det koster at få en ordentlig kvalitet fra gulvtype til gulvtype.

Trægulve hører eksempelvis til blandt de dyrere gulvtyper, men selv her er der forskel på de forskellige undertyper eksempelvis er et plankegulv generelt dyrere end et 3-stavs parketgulv, da der skal større træflader til for at lave et plankegulv. Derfor kan det godt betale sig at se på et 3-stavs parketgulv frem for et plankegulv, hvis budgettet ikke er så stort.

Lægger du vægt på god kvalitet, men er budgettet begrænset, så kan laminatgulve og vinylgulv også være et fremragende alternativ, da disse generelt er billigere og det derfor kan være nemmere at vælge en ordentlig kvalitet uden at sprænge budgettet.

Det kan til tider være svært at gennemskue, hvad der er kvalitet og hvad der ikke er.

Et godt tip er at gå efter en anerkendt producent. For trægulve kunne det f.eks. være Haro, tarkett, timberman, og for laminatgulve kunne det være Haro og Berry Alloc. 

Et andet tip er at se på garantien og slidklassen eller slidgruppen. Her gælder generelt jo højere jo bedre. Slidklassen eller slidgruppen angiver, hvor meget slid et gulv er skabt til at kunne klare, hvilket især er vigtigt, hvis gulvet skal anvendes til erhvervsformål.