Lej vs. ej: Fordele og ulemper

boligverden

Står du også og skal tage en beslutning om, hvorvidt du skal eje eller leje, næste gang du skal flytte? Så kan du jo med fordel læse med om fordele og ulemper lige her!

Fordele med eje: Dit eget

Det er naturligvis klart, at hvis man leder efter den bolig, hvor man kan have allermest ejerfornemmelser, så skal man have en ejerbolig. Når man køber en bolig, så er det helt ens eget, og det er der nogle, der går utrolig meget op i. Derfor kan det være en fordel at eje et hus eller en lejlighed, hvis du er typen, der har det sådan.

Fordele med eje: Du kan lave om, som du vil

Hvis du lejer et hus eller en lejlighed, så er der begrænsninger for, hvor meget du må lave om. Det er ikke tilfældet, hvis du derimod ejer dit eget hus eller lejlighed. Her er der næsten frit slag for, hvor meget du kan lave om. Der kan naturligvis være noget med bygningstilladelse, hvis du gerne vil lave en meget stor ombygning, men alt der laves om inden for husets fire vægge er helt op til dig. Det er der mange, der synes, der er fedt, hvis de selv har fagligheden til at gå og lave om. Hvis man har hænderne rigtig skruet på, så kan det være fedt at få lov til at gå og forme sit hjem om til sin drømmebolig.

Fordele med leje: Mindre udbetaling

Hvis du ikke har et hav af penge, og du heller ikke kan lide tanken om at tage et lån i banken, så kan det være en god mulighed at leje en bolig. Her skal du ikke af med en lige så stor udbetaling, og det er ofte noget, du kan tjene ind igen relativt hurtigt.

Fordele med leje: Ikke dit ansvar

Du har naturligvis ansvaret for at holde boligen nogenlunde intakt og f.eks. ikke slide gulvene helt ned, men ellers har du ikke det store ansvar, når du lejer en bolig. Her er det nemlig ikke dig selv, der skal stå for at fikse det, hvis der f.eks. pludselig er en radiator, der ikke virker. Så har du muligheden for at ringe efter nogle andre, der har ansvaret for det.

Fordele med leje: Nemmere at flytte derfra

En anden fordel ved at leje fremfor at eje er, at det kan være nemmere at komme fra en bolig, hvis man lejer den. Så har man nemlig for det meste en opsigelse på 3 måneder, og herefter har man så de 3 måneder til at finde frem til, hvad man så skal flytte i. Bor du derimod i din egen ejet bolig, så kan det være skræmmende at skulle flytte derfra, før man ved, at der kommer andre og overtager boligen. Derfor kan det godt komme til at tage længere tid, når man skal flytte fra noget ejet. Hvis du tænker, at en lejebolig lige er noget for dig, så kan du finde lejeboliger til leje her.