Roskilde Netavis

Roskilde er en by i Roskilde Kommune på Sjælland i Danmark. Byen er bedst kendt som hjemsted for Roskilde Festival og Roskilde Domkirke, men har meget mere at byde på for dem, der ønsker at besøge byen. Historien bag Roskilde, som nu er en del af den danske by Roskilde, går helt tilbage til det 9. århundrede, hvor byen blev grundlagt som en vikingeboplads under navnet Rodskov. Roskilde blev udbygget og oplevede en periode med vækst i middelalderen, hvor byen var en af Danmarks vigtigste byer. Roskildes status som handelsby og kongesæde betød, at der blomstrede økonomisk og kulturelt. I 1805 mistede Roskilde sin status som vigtig by, efter det andet slag ved København, men Roskilde Festival har gjort Roskilde til et populært turistmål igen. Har du et ønske om at besøge eller flytte til Roskilde, så læs mere om de spændende by her https://roskilde-netavis.dk/.

Roskilde byder på en masse kunst og historie

Roskilde Domkirke, der er bygget i perioden fra 1020 til 1050, er et af Roskildes mest berømte seværdigheder. Kirken er blandt andet kendt for sine mange vægmalerier og dens imponerende klokketårn. Roskilde Bymuseum ligger også i byen og viser udstillingen ”Roskilde – Det levende museum”, som fortæller om Roskildes historie fra vikingetiden til i dag. Roskilde Kunstmuseum huser blandt andet den permanente. Roskilde er en by med mange historiske seværdigheder, et aktivt kulturliv og en smuk natur. Roskilde er et oplagt sted at besøge for dem, der vil opleve mere af Danmark.

Tag med familien en tur til en skønne by Roskilde og oplev “Mænd og Masker”

Udstilling ”Mænd og masker”, som viser dansk kunst fra 1800-tallet til i dag. Roskilde er desuden hjemsted for Roskilde Handelsskole, Roskilde Bibliotek og Roskilde Kaserne. Byens berømte cykelbanenetværk dækker alle dele af Roskilde, hvilket giver hurtig og nem adgang for cyklister gennem byen. Det består af 200 kilometer cykelstier med mange ekstra ruter gennem stille villaveje eller grønne områder med skov og natur.