Sådan indretter du hjemmet mere bæredygtigt

Kan boligindretning overhovedet være bæredygtig? Ja, hvis du bare lige tænker dig om og ændrer nogle af dine vaner, kan du faktisk komme rigtig langt.

Det handler om nøje at overveje, hvad du laver om derhjemme. Det er nemlig meget nemt blot at hoppe på nye trends og impulsshoppe boligtilbehør, som man bare ender med hurtigt at blive træt af igen. Det er ikke kun dyrt for økonomien, men faktisk også for klimaet. Det er derfor det hele værd at bruge lidt tid på at mærke efter, hvad du egentlig har brug for – og så er det altid en god idé at tænke i langsigtede løsninger, så du ikke ender med hurtigt at blive træt af din indretning.

Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan gøre indretningen i dit hjem mere grøn.

Køb lopper og genbrug

Genbrug er in – og det er yderst bæredygtigt. Der findes så mange lækre møbler og boligtilbehør, som andre har smidt eller givet væk, så hvis man bare har tiden, så kan man uden tvivl finde nogle fantastiske møbler. Det handler bare om at gå på jagt på loppemarkeder og i genbrugs- og antikke butikker – såvel online, som fysiske butikker. Her kan man finde alt, hvad man kan ønske sig – lige fra nyere sofaer fra IKEA til antikke spisebordsstole. Det er virkelig det hele værd at bruge lidt ekstra tid på at finde de rette elementer, i stedet for bare at gå ind i det nærmeste boligmagasin og købe nyt.

Vælg bæredygtige møbler

Hvis du vælger at købe nye møbler alligevel, så kan du faktisk også være bæredygtig – hvis blot du går efter bæredygtige møbler, primært FSC-mærkede møbler. Når du vælger disse bæredygtige møbler, er du med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, hvor træet kommer fra. Det er altså møbler, som du kan investere i med god samvittighed.

Kig på energimærkerne

Når du skal ud at investere i en ny vaskemaskine, et nyt tv eller andet elektronik, så bør du ikke kun kigge på f.eks. størrelse og kapacitet. Du bør især kigge på energimærkerne. Energimærket indeholder nemlig alle de oplysninger om et produkts energiforbrug, som du skal kende. Der er her tale om en skala fra A til G, hvor A er givet til de mest energieffektive apparater. Nogle produkter går endda op til A+++, og det er så de absolut mest energieffektive apparater.

Vælg LED- og sparepærer

Når det gælder belysning, så er der også nogle ting, man skal være opmærksom på, nemlig de pærer, man bruger i sine lamper. Her er der nemlig stor forskel på, hvor længe forskellige pærer kan holde og hvor meget energi de bruger. Vi anbefaler, at du skifter alle dine pærer ud med LED- og sparepærer, da de holder i mange år og generelt bruger en hel del mindre energi end halogenpærer. Det er en kæmpe fordel, da du i så fald slet ikke skal skifte pærer så ofte.