Samlingspunktet i hjemmet

Der er næsten ikke noget mere vigtigt, når det kommer til boligindretning, at man har indtænkt et decideret samlingspunkt i hjemmet. Det er her man kan tale med hinanden, vende dagens både dårlige sider – men da i høj grad også de gode. Et samlingspunkt kan tolkes meget individuelt, men det er svært at ignorere spisestuen som helt essentiel. Rummet kan åbne op for samtaler og give en nødvendig ro ovenpå en lang dag i skole eller på arbejde.

I dette indlæg deler vi 3 tips, som kan benyttes eller overvejes, før man indretter eller flytter rundt i sin spisestue. Læs med.

Belysningen er bestemt ikke ligegyldig

Tænk belysningen ind i stuen, da det er utrolig vigtigt i forhold til den fulde oplevelse i spisestuen. Der skal være et funktionslys over spisebordet naturligvis – men der må også gerne være små kroge, hvor en mere hyggelig belysning kan overvejes. Noget af det som flere og flere foretrækker, er at man vælger justerbar lysstyrke, da man på den måde kan få skabt den helt rette stemning. Forestil dig eksempelvis en lørdag aften, hvor hele familien er samlet, og der er lidt mere tid og overskud til at bruge lang tid på middagen.

I sådan en situation, er det rart at man kan nedjustere belysningen, hvis man enten skal have dessert eller drinks ovenpå middagen – det er en meget lille detalje, men en meget vigtigt én af slagsen.

Spisebordet skal vælges med omhu

Ligesom belysningen er det heller ikke helt ligegyldig hvilket spisebord, man vælger at bruge i rummet. Der er stor forskel på det udtryk bordet giver, men naturligvis også hvad rummet kan bære. Eksempelvis er det ikke alle spisestuer der egner sig til runde spiseborde, der i øvrigt egner sig supergodt til samtaler, men har bruge for et mere traditionelt spisebord.

Den bedste måde at sikre sig hvilket bord man skal vælge, er at få målt op. Ønsker man at blive lidt klogere på spiseborde generelt, kan inspirationen for alvor få lov at blomstre her: (se spiseborde).

Let og luftigt

Generelt er det en god ting at indtænke en let og luftig indretning i sin bolig. Det minimalistiske udtryk, gør det mere spiseligt, hvilket blandt andet kan medføre en følelse af mere overskud.

Ønsker man yderligere inspiration til indretningen, kan man med fordel tage et kig i mange af de større livsstilsmagasiner, eller kigge på de sociale medier. Især Pinterest er yderst velegnet til at hente boliginspiration.