Vidste du, at du ikke behøver en ejendomsmægler for at sælge din bolig?

Der er mange, der enten ikke ved, at man sagtens kan sælge sin bolig uden at involvere en ejendomsmægler, eller som ikke tør, fordi de synes, at det virker alt for svært. Der er imidlertid mange fordele ved selvsalg, så det er en god idé at overveje, hvis du skal sælge din bolig. Er du interesseret i selvsalg, så læs med her, hvor du kan blive klogere på de mange fordele og også få et par gode råd med på vejen.

Fordele ved selvsalg

At man står for salget selv betyder ikke, at der slet ikke skal nogen professionelle ind over bolighandlen, for det er stadig en god idé at involvere en boligadvokat til salg af bolig. Boligadvokaten sørger for, at alt det juridiske, så du kan være helt tryg ved, at alle dokumenterne er i orden, og at der er styr på de juridiske detaljer. Boligadvokaten tager sig af alt det, som ellers afskrækker nogle fra selvsalg. En af de helt store fordele ved at stå for salget selv er, at man sparer rigtig mange penge ved ikke at involvere en ejendomsmægler. Faktisk kan man spare helt op til 100.000 kroner. Boligadvokaten skal selvfølgelig også betales for sit arbejde, men prisen er ikke i nærheden af, hvad det koster at have ejendomsmægler ind over. Nogle boligadvokater tilbyder endda pakkeløsninger, så det er nemt og overskueligt at sælge boligen uden mægler.

Sådan sælger du selv

Når du sælger selv, skal du stå for at aftale og foretage fremvisningerne. Du skal også selv stå for at sætte en realistisk pris, så kig på, hvad andre boliger lig din bliver solgt til. Uden brug af en mægler skal du også selv finde og have kontakt med køberen til din bolig. Det er imidlertid nemt at nå ud til potentielle købere i dag, for man kan annoncere sit boligsalg online på forskellige platforme. Når du markedsfører din bolig, er det en god idé at tage billeder af dit hjem i naturligt dagslys, hvor der selvfølgelig er ryddet op. Antallet af selvsalg er stigende, så mange i dag finder det helt naturligt, at man foretager handlen selv. Medmindre, at du har en relevant juridisk baggrund, er det dog som nævnt en god idé, at en boligadvokat hjælper dig med handlen, så købsaftalen for eksempel er på plads, og skødet bliver tinglyst korrekt. Ellers kan der opstå misforståelser og konflikter mellem dig og køberen.