4 tips til at indrette et flot og funktionelt køkken

Alle har brug for at spise. Derfor er det væsentligt, at dit køkken er indbydende og praktisk at bruge, så du kan nyde at lave mad, når du kommer hjem fra arbejde eller får gæster på besøg i weekenden.

Der er en god grund til, at køkkenet er samlingspunktet i mange hjem. Mange mennesker tilbringer adskillige timer i løbet af livet på at lave mad og spise sammen med venner og familie i dette rum, så hvorfor ikke gøre noget specielt ud af det? Leder du efter inspiration til at pifte dit køkken op, er du kommet til det rette sted. Du kan læse videre for at få 4 tips til at skabe et lækkert køkken, du vil elske at bruge.

1. Overvej at anvende ”the work triangle”

Der findes mange måder, du kan planlægge, hvordan dit køkken skal se ud. Det vigtigste er, at du har et køkkenlayout, som passer til, hvordan du laver mad, så det føles praktisk, når du bruger køkkenet. En populær tilgang er ”the work triangle”, som handler om afstanden mellem 3 vigtige elementer: dit køleskab, dit komfur og din vask. Reglen er, at du bør placere dem i en slags trekant, hvor de ikke er for tæt eller for langt fra hinanden. Det giver et funktionelt arbejdsrum, hvor du nemt kan nå det, du skal bruge, mens du laver mad.

2. Husk tilstrækkelig belysning

Det nytter ikke noget, hvis du ikke kan se, hvad du laver. Du har brug for lamper, som giver tilstrækkeligt belysning, så her er det hensigtsmæssigt at vælge lamper med skarp lysintensitet. Dertil er det en god idé at vælge lamper, som komplimenterer rummet som helhed. Leder du efter kvalitetslamper, og er du vild med skandinavisk design, kan du med fordel tjekke de mange Dyberg Larsen-lampetilbud ud. Dette belysningsbrand har et væld af stilfunde lampedesigns, som passer ind i alle hjem, så du kan være sikker på at finde noget i din smag i deres brede udvalg.

3. Sørg for rigeligt med opbevaringsplads

Du har formentligt flere ting, end du regner med. Tit opdager du, hvor mange ejendele, du egentlig havde i gemmerne, når du flytter. Her er det smart at huske på at inkludere en masse opbevaring i dit køkken, når du indretter det. På den måde kan du gemme dine ting væk og sørge for, at de har en bestemt plads, hvilket giver dit køkken et flot og stilrent udtryk. Det gør det også nemmere for dig at bruge dit køkken til at lave mad, fordi du får mere arbejdsplads ved at stille dine ting væk.

4. Vis din personlige stil frem

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er dig, der bor der. Hold dig derfor ikke tilbage fra at vise din personlighed frem i din indretning, så du og dine gæster kan mærke, at det er dit køkken. Du kan eksempelvis gøre det ved at vælge køkkenudstyr, skabe og hvidevarer, som matcher din smag, uanset om du går efter en retro, moderne eller boheme stil. Dertil kan du aldrig gå i byen ved at inkludere kunst i dit køkken såsom en indrammet plakat eller en fin vase med tørrede blomster.