Derfor skal du vælge et tegltag

Tegltaget er ikke et nyt tag. Det har været brugt i Danmark siden 1100-tallet – og det er stadig en meget populær løsning rundt omkring i landet, især til de skønne murstenshuse. Der er mange gode grunde til at tegltaget stadig er så populært – og i denne artikel har vi fokus på alle de fordele, du kan forvente med et nyt tegltag.

Tegltaget har en lang levetid

Tegl kender vi jo primært som mursten, og det er langt de fleste enfamiliehuse bygget op af. Et murstenshus siges at have en levetid på minimum 100 år, imens et tegltag siges at have en levetid på mellem 50 og 70 år. Det gør det faktisk til en af de tagtyper, der holder længst – og det betyder, at det ikke skal skiftes ud særlig tit, faktisk kun én gang pr. Levealder. Tegltaget er dog også én af de dyreste tagtyper, men det kan vise sig at være det mest fornuftige alternativ i forhold til dets lange levetid.

Tegltaget er vedligeholdelsesfrit

Tegl er et naturligt produkt med en masse gode egenskaber. Ét af dem er at tegl er praktisk talt vedligeholdelsesfrit. Det skal hverken males eller renses. Det forbliver bare pænt år efter år – og faktisk bliver det endda flottere med årene.

Tegltaget er modstandsdygtigt

Det danske vejr kan nogle gange vise sig fra sine barske sider – men det betyder ikke noget, når du har et tegltag. Et tegltag er nemlig yderst effektivt og modstandsdygtigt over for det barske vejr. Du skal altså ikke være bange for at taget bryder sammen på grund af sne og regn – eller at det flyver væk i stormvejr. Det bliver bare siddende år efter år – uden at du overhovedet skal gøre noget ved det.

Tegltaget giver et godt indeklima

Tegl har den kæmpe fordel at den absorberer varme, når det er varmt og afgiver den igen, når det er koldt. Det er lige netop derfor, at temperaturen i et murstenshus og et hus med et tegltag ligger på et stabilt niveau, hvilket bidrager til et meget bedre indeklima.

Tegltaget fås i et utal af farver

Når man tænker på det klassiske tegltag, så tænker man på de røde tagsten, som findes rundt omkring på mange parcelhuse og villaer i Danmark. Teglsten kan dog i dag fås i et utal af farver, så du kan faktisk finde (eller få lavet) lige præcis den farve, der egner sig bedst til dit hus – og det giver en æstetisk smuk løsning hver eneste gang.

Med et tegltag får du altså et solidt, smukt og stort set vedligeholdelsesfrit tag, der holder år efter år hele din levetid igennem.