Er køb af varer på afbetaling altid fordelagtigt?

et køb

Ifølge statistikker er der mange mennesker som vælger at købe ting på afbetaling. Det kunne f.eks. være en ny seng, fjernsyn, mobiltelefon, spisebord eller andet til boligen. Grunden til at folk vælger afbetaling er individuel. Ofte er det på grund af at de ikke har pengene på kontoen til at kunne købe produktet med det samme. Så længe man kan overholde lånebetingelserne og betale pengene tilbage, er det en fin løsning at kunne købe et produkt via afbetaling. Find ud af hvilken løsning der passer dig, så du kan få købt dit produkt.

 

Få lavet en aftale

De fleste butikker tilbyder efterhånden at kunderne kan lave en afdragsordning, så det er muligt for alle at kunne købt et lækkert produkt uanset om der er penge på kontoen eller ej. Inden du indgår en aftale, er det vigtigt at du får læst alt med småt. På denne måde er du sikker på ikke at skrive under på noget, som du ikke er enig i. En betalingsordning er gældende lige så snart der er skrevet under, så derfor skal du være helt sikker på, at du gerne vil indgå en aftale.

 

Fordele

Der er både fordele og ulemper ved at købe ting på afbetaling. Det gode er at du ikke behøves at have pengene på kontoen til det som du ønsker dig. Du behøves ikke at vente på at du har sparet pengene op. Det vil sige, at du kan gøre brug af et godt tilbud hvis dit produkt skulle komme på tilbud. Hvis du køber en opvaskemaskine eller en tørretumbler, så kan du sagtens få den samme service, som hvis du havde købt produkt med det samme. Det vil sige, at du f.eks. godt kan få butikken til at levere en vaskemaskine til dig og få den monteret, uden at det vil være en anden pris.

 

Ulemper

Et køb på afbetaling har også sine ulemper. For eksempel at din månedlige udgift er dyrere fordi du i en bestemt periode skal afdrage på lånet. Køb på afbetaling er ikke en god ide for alle, da det ikke er alle som kan overholde betingelserne. Det betyder at du vil komme til at skylde flere penge væk, da der automatisk bliver pålagt ekstra renter og gebyrer på lånet. Derfor er det altid en god ide at man dobbelttjekker at der er luft i økonomien til at kunne lave en afbetalingsordning og dermed afdrage med et bestemt beløb om måneden.