Nyt trægulv – hvad skal du vælge?

Skal du have nyt trægulv i dit hjem? Trægulve findes i mange forskellige varianter, så det kan godt være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvilket gulv man skal vælge.

Trægulve giver et ufatteligt flot og naturligt udseende til dit hjem. Det er en måde at bringe lidt natur ind i dit hjem. Trægulve går aldrig af mode, så du er sikret et gulv, som du er glad for i mange, mange år. Trægulve overfladebehandles med enten lak eller olie, alt efter hvilket udseende, du bedst kan lide. Ved at overfladebehandle med olie får du et natuligt, mat gulv, mens du med lak får et flot, glansfuldt gulv. Det er helt op til dig, hvilken overfladebehandling du vælger. Trægulve er slidstærke og nemme at vedligeholde, så du har et flot gulv i mange år. Derudover er de vandresistente, så du undgår vandskader på dit gulv. Trægulve er unikke, fordi to træer ikke er ens, så derfor er to trægulve det heller ikke. De kommer i mange forskellige træsorter og nuancer, samtidig med at de findes i forskellige former, så hvilket skal du så vælge? Her kommer en lille guide til forskellige former for trægulve.

Plankegulve har et flot og stilrent udtryk. Et plankegulv er lavet af brede planker af træ, så det giver et flot og roligt udseende til ethvert rum. Du kan selv vælge, om du vil have et plankegulv i mørkere eller lysere træ, alt efter hvad du bedst kan lide, og hvad der passer ind i dit hjem.

Parketgulve er lavet at mindre, samlede planker af træ. Det betyder at der er mere spil i denne form for trægulv i forhold til et plankegulv. Gulvet er ufattelig flot og giver meget liv til ethvert rum, da de mange nuancer af træ, giver et ufattelig smukt spil i dit gulv.

Sildebensparket er, ligesom almindelige parketgulve, lavet af mindre planker af træ. Disse lægges i et sildebensmønster, som giver endnu mere liv og spil i gulvet. Gulvet er ufatteligt smukt og giver et helt unikt udtryk – det kan siges at være kunst på dit gulv.

Trægulve er generelt smukke at se på og giver et ufatteligt flot udtryk i dit hjem. De kan med fordel bruges som gennemgående gulv i dit hjem, men kan også sagtens bruges i enkelte rum, hvor du vil bringe noget naturligt smukt ind. Hvilket slags trægulv, du vælger til dit hjem, er helt op til dig. Du kan vælge lige præcis det trægulv, der falder bedst i din smag og passer ind i dit hjem.