Optimér dine gør-det-selv-projekter med dette værktøj

Når man påbegynder et gør-det-selv-projekt, så kender majoriteten til det problem at mangle en ekstra hånd. Om det er i forbindelse med produktionen af sit eget spisebord, der kan pynte spisestuen, eller man skal lime to genstande sammen, så kan det rigtige værktøj gøre underværker. I ovenstående tilfælde vil man typisk kunne drage stor nytte af en skruetvinge, der udfylder det job som en tredje hånd ville have varetaget. I langt de fleste byggecentre vil man kunne opstøve en skruetvinge, der både findes i forskellige størrelser og former, hvor særligt en bessey skruetvinge er et populært valg. 

Dette indhold er sponsoreret 

Hvad er en skruetvinge? 

Før man tager skruetvingen i brug, så kan man med fordel undersøge, hvad værktøjet helt konkret er i stand til, og hvordan mekanismerne i værktøjet fungerer. Først og fremmest, så er en skruetvinge et stykke værktøj, der har til formål at holde genstande sammen. I praksis fungerer det på den måde, at man roterer et håndtag, der er placeret i forlængelse af et gevind, hvilket får to pinde til enten at nærme eller fjerne sig fra hinanden. Her er det værd at påpege, at den ene pind er placeret på gevindet, hvorimod den anden sidder på det rummelige gevindleje. Grundet det faste greb mellem gevindet og gevindlejet, så bliver de to pinde ufatteligts svære, hvis ikke umulige at flytte fra hinanden. Dette kan altså udelukkende gøres ved at rotere håndtaget. 

Skruetvinges forskellige funktioner 

Det er allerede blevet fastslået, at en skruetvinge hjælper dig med at holde presset eller være en tredje hånd i forskellige henseender. Dog kan der være forskel på størrelsen af de opgaver, hvor værktøjet kunne være behjælpeligt. Heldigvis findes skruetvinger i forskellige størrelser, hvorfor du uden tvivl vil kunne finde en, der kan løse opgaven. Det er altså et obligatorisk værktøj for enhver handyman. I denne sektion finder du forskellige typiske opgaver, hvor en skruetvinge kan være særligt effektiv at have ved hånden. 

Står du og skal save nogle brædder over, der hurtigt skrider, når du forsøger at holde dem fast, så er skruetvingen et oplagt redskab. Her kan du skrue de to brædder hårdt sammen, og dermed sikrer dig, at brædderne er skridsikre. Vær alligevel opmærksom på, at kontaktfladerne på værktøjet ikke efterlader mærker i træet – dette kan nemt ske, hvis man har strammet grebet for hårdt. 

Foruden at opnå præcise og lige snit i dine brædder, så er skruetvingen ligeledes et glimrende værktøj til fiksering af limsamlinger. Her sørger den for at holde de to genstande sammen, alt imens limen tørrer. På den måde slipper du for selv at skulle holde overfladerne sammen eller putte dem i pres. Dette er blot to af mange opgaver, hvor skruetvingen kan være en hjælpende hånd, men der findes en uendelig strøm af andre arbejdsopgaver. Det er kun fantasien, der sætter grænser.