Sådan lærer du dit træ at kende

Træ er ikke bare træ. Der findes mange forskellige træsorter, som alle er gode til hver deres ting. Det er eksempelvis ikke alle træsorter, som er lige gode til beklædning af hus facader, og det er heller ikke alle træsorter, som kan males med alle typer maling. Derfor er det vigtigt, at du tænker over hvad for noget træ du har, inden du går i gang med dit næste store gør det selv projekt. Det kan nemlig hurtigt blive en del mere besværligt, hvis man bruger en træsort, som ikke egner sig til det man bruger den til, eller bruger en forkert maling. Kend dit træ, og slip for at begå dumme fejl, som både kan blive dyre og besværlige at rette op på.

Hvordan lærer man sit træ at kende?

Det er heldigvis både nemt og hurtigt at lære sit træ at kende. Hvis man eksempelvis står overfor et gør det selv projekt, hvor man skal lave træbeklædning på et sommerhus, er det vigtigt, at man læser op hvilke træsorter der egner sig bedst til dette. Når man så har fundet og valgt den perfekte træsort kan man hurtigt og nemt finde ud af hvilken maling man bør tage i brug, for at man får det bedste look. Alle disse informationer kan man hurtigt og nemt finde på internettet. Det kræver ikke mere end et kvarters tid før man bliver ekspert i hvilke træsorter der egner sig til hvad, og disse 15 minutter er en god tidsinvestering at gøre sig, for at slippe for at lave domme fejl, som gør, at man kan risikerer, at man skal starte forfra og bruge endnu flere peng spå træbeklædning eller maling. Det samme gælder hvis man skal ligge terrasse eller andre typer træ arbejde. Det er vigtigts t man tænker over hvilke træsorter man tager i brug.

Hvorfor er det vigtigt man har træsorten for øje

Som tidligere nævnt, så kan det hurtigt blive dyrt, hvis man bruger de forkerte træsorter. Man risikerer nemlig, at malingen skrælle raf, hvis man bruger den forkerte maling, men man kan også risikerer, at træværket går i stykker eller i løbet af kort tid begynder at rådne. Det kan altså ikke betale sig andet, end at sætte sig ind i træet, inden man køber ind, så man slipper for at lave denne slags domme fejl, som forlænger processen.