5 fordele ved elgulvvarme

Elgulvvarme bliver også kaldt komfortvarme – og det er der rigtig mange gode grunde til. Elgulvvarme er nemlig en kæmpe luksus, som alle ville elske at have. Det er nemlig behageligt, men det er faktisk også nyttigt. Vi har her samlet 5 af de største fordele, som du kan se frem til, hvis du vælger at investere i elgulvvarme.

Varme fødder

En af de mest åbenlige grunde til at vælge elgulvvarme er selvfølgelig, at elgulvvarme giver varme fødder. Det er en kæmpe fordel, især om vinteren, hvor man så ikke skal have store sokker og sutsko på for at undgå at få kolde fødder. Almindelige varmekilder opvarmer nemlig ikke gulvet, og mange gulve kan derfor være meget kolde at gå på, især når der er tale om f.eks. fliser. Med elgulvvarme holder man fødderne varme, selvom man går rundt i bare fødder, og man vil derfor heller ikke fryse resten af kroppen.

Jævn varmefordeling

De forskellige opvarmningskilder opvarmer rummet forskelligt. Når vi taler radiatorer, bliver varmen ledt op ad væggen, langs loftet og derefter ud i rummet. Med den type varme kan der gå meget lang tid, før varmen rent faktisk når ud i rummet og afgiver en varme, der kan mærkes. Med elgulvvarme fordeler varmen sig mere jævnt. Varmen kommer her direkte fra gulvet og fordeler så varmen jævnt ud i rummet, og rummet vil derfor blive opvarmet bedre og på kortere tid.

Bedre indretningsmuligheder

Radiatorer kan i mange tilfælde være en kæmpe begrænsning, når det kommer til indretning af et lokale. Man må som bekendt ikke placere møbler og lignende op ad en radiator, så man skal altid indrette sig udenom disse. Når man har elgulvvarme, er der dog ingen radiatorer eller andet, som man skal indrette sig udenom, og man kan altså indrette lokalet lige præcis, som man gerne vil.

Nemt at installere og montere

Mange opvarmningsmuligheder kræver professionel hjælp i forhold til montering og installation, og det er noget, der kan blive en dyr fornøjelse. Elgulvvarme kan en lægmand dog lægge helt selv, så der slet ikke bliver behov for at hyre en professionel el-installatør til formålet. Der findes et hav af guides til, hvordan man kan lægge elgulvvarme med bl.a. varmekabler og varmemåtter – og endnu en fordel er, at elgulvvarme kan lægges ovenpå et eksisterende gulv, så man helt slipper for at skulle brække et eksisterende gulv op.

Gode tørremuligheder

Med en mere jævn varmefordeling, er der også bedre muligheder for at få tørret tøj. Det er en kæmpe fordel, når man f.eks. er en stor familie, og der er meget vasketøj til dagligt. Elgulvvarme gør det også hurtigt at tørre bl.a. våde sokker, flyverdragter og andet, der skal være klar igen til dagen efter.