Går I rundt med byggedrømme? Sådan kommer I godt i gang

Det er efterhånden blevet meget populært selv at bygge drømmehuset. På denne måde er man nemlig sikker på, at man får et hus, der passer perfekt til ens ønsker og behov. Når man køber et ældre hus, vil der som regel være mange ting, der skal ændres. Måske er køkken og bad håbløst gammeldags. Eller måske skal der væltes vægge, for at rummene passer til jeres behov. Disse problemer slipper man for, når man bygger huset fra bunden.

Besøg et udstillingshus

I har sikkert allerede nogle idéer til, hvordan jeres kommende drømmehus skal se ud. Det kan dog være en rigtig god idé at besøge nogle udstillingshuse fra forskellige byggefirmaer først. De forskellige firmaer gør naturligvis tingene forskelligt. Et besøg i et udstillingshus kan derfor give jer en idé om, hvorvidt deres byggestil passer til jeres ønsker. Udstillingshusene kan også inspirere jer og måske opdager I detaljer, som I ikke selv havde tænkt på. Der er med andre ord rigtig god grund til at tage på besøg i så mange udstillingshuse som muligt.

Lav en prioriteret liste med ønsker og behov

Når I har været på besøg i en række udstillingshuse og har fået en bedre idé om, hvad I ønsker, skal I have valgt byggefirma. Inden I lægger jer fast på et firma, kan det dog være en god idé lave en prioriteret liste med ønsker og behov.

Sæt jer ned sammen og skriv alle jeres ønsker og behov ned på et stykke papir. Sæt dem derefter i rækkefølge efter hvad der er need-to-have og nice-to-have for jer. Når I tager jeres liste med til byggefirmaerne, kan de give et overslag over, hvad det vil komme til at koste. Hvis I er nogle rigtige drømmere, er det meget sandsynligt, at I vil opdage, at jeres ønsker og budget ikke passer sammen. Herefter må I så i gang med at skære nogle nice-to-have ting væk fra listen. I kan også overveje, om der er steder, hvor I kan gå på kompromis, så det kan blive lidt billigere. På denne måde ender I så tæt på jeres drømmehus som overhovedet muligt uden at blive fuldstændigt ruineret. Det kan desuden være en god idé at huske på, at huset helst skal være muligt at sælge igen. Derfor kan det være en god idé ikke at være alt for kreative og unikke i jeres valg.