Få huset gjort sommerklar med praktiske gøremål

Sommeren er endelig over os. Det betyder også at der skal bruges en masse tid i haven og på huset. Vejret er godt, derfor er det også nu der er tid til at klippe hækken, slå græsset og måske male huset. Det er ikke verdens sjoveste gøremål, men hvis du tager familien med under armen, og laver en dag ud af det, kan det være rigtig hyggeligt og sjovt, samtid med at I som familie får kvalitetstid sammen.

Shine huset op

Mens der er sommervejr og solen skinner, er det en oplagt mulighed for at shine jeres hus op. Det kan være der er alger og mos på taget. Hvis du ikke selv har lyst til at kravle rundt på taget, findes der masser af firmaer der hjælper folk med at rengøre deres tage.

En anden ting der også skal gøre en gang i mellem er tagrenderens. Det er vigtigt at få renset tagrenden i hvert fald én gang om året, så man kan få slam og gamle blade ud af tagrenden.

Hvis I har et pudset hus, et kalket hus eller bare en træterrasse der trænger til en god gang maling eller olie, er det også en god ide at gøre det nu.

Gå i haven

Når sommeren er over os, er det også en god ide at gå i haven. I dette sommervejr vokser der ukrudt op hele tiden. Dette er vigtigt at få fjernet, så blomster og planter omkring ukrudtet, kan få frit løb til at vokse op og blive store.

En anden god ide I kan lave i haven, er at opsætte et vandingsanlæg. På den måde behøver I ikke at vande bede og krukker hver eneste dag. Så kan I også tage på ferie med god samvittighed, uden at spørge naboer og familie om at vande planter mens I er væk.