Sådan får du et skadedyrsfrit hjem

Desværre mangler vi ikke skadedyr i Danmark – og de finder hurtigt vej ind i vores boliger, især når temperaturen falder. Skadedyr som rotter, mus, mår og flagermus er larmende og stinkende gæster og flere af dem er også gode til at sætte tænder i alt, hvad de kan komme i nærheden af. De spreder sygdomme og kan invitere andre skadedyr ind i boligen – og så udgør de også en brandfare, når du f.eks. tygger i ledninger. Det handler derfor om at tage skadedyrsbekæmpelse alvorligt og gå i gang med det lige så snart, du opdager uønskede gæster i hjemmet – faktisk er det bedst at forebygge, inden man overhovedet får besøg. I denne artikel har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du kan slippe af med skadedyr – og helt undgå uønskede besøg i fremtiden.

Luk af for skadedyrene

Du får ikke besøg af skadedyr, hvis du ikke kan finde en vej ind i din bolig. Det er derfor en god idé at begynde skadedyrsbekæmpelse med at lukke potentielle huller og revner af, så de simpelthen ikke kan finde vej ind i din bolig. Det er dog kun en løsning, hvis du ikke allerede har fået besøg af skadedyr og er derfor nærmere forebyggelse end egentlig bekæmpelse. Når du skal lukke af for skadedyr, skal du bl.a. sikre at døre og vinduer er tætte, reparere huller i sokkel og facader, sætte vandlås på afløb og tjekke riste over gulvafløb. Derudover kan det også være en god idé at købe en rottespærre. Det skal lige nævnes at mus faktisk kan komme igennem huller, der ikke er meget større end en 2-krone, så det handler om at være grundig.

Brug gift

Gift kan for mange virke som den ultimative løsning, når det gælder at slippe af med skadedyr, der allerede har fundet vejen indenfor. For hvad er mere effektivt end at slå dem ihjel? Selvom man slipper for gnaveri i ledninger og isolering og sygdomsspredning, står man dog tilbage med et helt nyt problem, nemlig stanken, der følger med de døde skadedyr. Skadedyr som rotter og mus har det nemlig med at dø i deres gemmesteder, som kan være meget svære at komme til – og så sidder du tilbage med en ubehagelig stank, der spreder sig i hele dit hjem. Det skal lige nævnes, at flagermus er fredede dyr, så dem må du ikke bekæmpe med gift.

Brug fælder

Fælder er også for mange husejere en populær løsning, især fordi man på den måde ikke ender med stanken af døde dyr i hele huset. Der er dog et andet problem forbundet med at bruge fælder, nemlig hvad du skal gøre, når du har fanget et skadedyr. Du kan vælge at få det aflivet, men det koster penge – eller så kan du vælge at køre det langt væk og sætte det fri, men her skal du virkelig langt væk, hvis der er tale om mår. En fælde er altså ikke nødvendigvis den bedste løsning, fordi nye skadedyr hele tiden kan komme til. Du bør derfor ikke udelukkende bruge fælder.

Prøv Gnaversirenen

Hvis du gerne vil forebygge besøg af skadedyr – og skræmme de skadedyr væk, som du allerede har fået besøg af, anbefaler vi, at du prøver en Gnaversirene. Gnaversirenen er et apparat, der udsender en højfrekvent lyd, som skadedyrene absolut ikke bryder sig om. Lyden giver dem stress og sender dem på flugt. Det gode ved Gnaversirenen er, at der slet ikke er nogle konsekvenser for dig ved at bruge den. Du kan nemlig ikke selv høre lyden, og det kan hunde og katte heller ikke. Det er derfor en nem og samtidig yderst effektiv måde at slippe af med skadedyrene.