Gør haven mere indbydende

Er haven en smule tilgroet, trist og kedelig, indbyder den ikke ligefrem til hyggelige sommeraftener på terrassen med gode venner eller familie. Det kan man dog heldigvis gøre noget ved, så man i stedet for at blive trist, når man kigger ud i haven, bliver glad og glæder sig til at tilbringe mere tid derude. Der er forskellige ting, man kan gøre, så læs med herunder.

Start med at rydde op

Inden man kan komme i gang med at gøre haven rigtig indbydende, er man sandsynligvis nødt til at rydde op og luge ud i diverse ukrudtsplanter. Hvis haven bare har fået lov til at passe sig selv i en periode, er der stor sandsynlighed for, at den har overtaget haven og fået den til at se lidt vild ud.

Derfor er det en god idé at starte med at få smidt eventuelle gamle ting ud. Det kan være, at man har et gammelt sæt havemøbler stående, som er gået i stykker eller blevet så grimme, at de ikke er til meget andet end at smide ud. Samtidig kan haven også være blevet til opbevaringsplads for en masse andet, som måske også bare skal på genbrugspladsen.

Uanset hvad er man i hvert fald nødt til at få ryddet op i det. Herefter skal man have fjernet diverse ukrudtsplanter, have trimmet buske, der måske har bredt sig lidt for meget og have slået græsset. Så ved man, hvad man har at gøre med.

Fyld haven med hyggelige ting

Når haven er begyndt at se nogenlunde ud, kan man begynde at putte nye ting ind i den, der kan gøre den hyggelig og indbydende. Det kan være, at man gerne vil have nogle nye planter til at skabe den rigtige stemning eller hænge en hængekøje op mellem to træer.

Har man en terrasse eller en anden hyggelig krog i haven, kan det også være lækkert med et loungesæt, hvor man kan slænge sig på en dejlig sommerdag. Her kan man invitere venner og familie på besøg til en forfriskende drink eller en hyggelig grillaften.

Noget andet, som det også er hyggeligt at have i haven, er et bålsted. Har man ikke plads til et fast bålsted, kan man også vælge at købe et af de store fade, man kan lave bål i, i stedet. Man kan lave bål hele året rundt, så med et sted at lave bål, kan man også bruge haven, selvom det ikke er sommer og varmt.