Hvilken slags terrasse skal du vælge?

Skal du have ny terrasse til din bolig, men er i tvivl om hvilken type, du skal vælge? Så vil vi her komme ind på fordele og ulemper ved de to mest gængse typer, så du kan blive klogere på, hvad du skal vælge.

Træ eller sten?

De mest almindelige typer terrasser er træ og sten. Udover at der er forskel på hvordan de to typer ser ud, så er der også stor forskel på hvordan materialerne opleves og hvordan og hvor ofte de skal vedligeholdes. Det er derfor vigtigt, at du grundigt undersøger, hvilket materiale der er det rette for dig.

Det skal du vide om træterrasser

En træterrasse er oftest den flotteste type terrasse, man kan vælge. Til gengæld kræver de fleste træterrasser også meget vedligehold. Mængden og hyppigheden af vedligeholdelsen afhænger dog af, hvilken træsort du vælger at få lavet din træterrasse i. Nogle typer træ kræver oliebehandling hvert år, og skal helst slibes hvert andet. Andre typer træterrasser er stort set vedligeholdelsesfrie, som fx komposittræ. Det skal dog siges, at komposittræ ikke er ”rigtigt” træ, da der også indgår andre materialer i komposit.

Hvis du gerne vil have en træterrasse, men ikke er så meget for vedligeholdelsen, kan du vælge at få terrassen imprægneret. Det vil reducere behovet for vedligehold markant.

Det skal du vide om stenterrasser

Stenterrasser er som regel billigere at få lavet end træterrasser. Det afhænger dog naturligvis af, hvilken type sten du vælger.

En af fordelene ved stenterrasser er, at de som udgangspunkt holder bedre og længere end træterrasser. Derudover kræver stenterrasser typisk også mindre vedligehold. Endelig er stenterrasser mere skridsikre end træterrasser, medmindre der er tale om glaserede klinker.

Til gengæld kan stenterrasser have tendens til at blive mørke med tiden eller få alger eller flisepest, som kan være besværligt at slippe af med igen.